Bence 11 éves volt

Megszólalt Szita Bence egyik gyilkosa

Hat éve történt a brutális gyilkosság: megverték, összeszurkálták, majd élve eltemették a 11 éves kisfiút.

2018.04.12 16:36ma.hu

Hat évvel ezelőtt Bogdán József és társa követték el az egyik legbrutálisabb gyilkosságot Magyarországon. Polcz Erika megbízására öszeverték, összeszurkálták, majd élve eltemették a 11 éves Szita Bencét. A nő azért adott utasítást a szörnyű gyilkosságra, mert féltékeny volt a kisfiúra, akit párja, a gyerek mostohaapja sajátjaként szeretett.

A gyerek egyik gyilkosa, Bogdán József interjút adott a Borsnak. Elmondta, hogy kórházban van, de a betegségéről nem akart beszélni, mert "sok a kárörvendő ember, aki azt mondaná, hogy megérdemli". Mint mondta, nem is akart beleegyezni a vizsgálatokba, de végül nem tudta elkerülni azokat.

Úgy tudja, még két hétig kórházban lesz, azután Szegedre viszik a Csillag börtönbe, ahol az ország legkegyetlenebb gyilkosait tartják fogva.

Elmondta azt is, a börtönben dolgozik, a celláján azonban csak egy tengerimalaccal osztozik, melyet egyébként a balástyai rémtől örökölt. A balástyai rémként elhíresült férfit négy gyilkosságért ítélték el, de ő maga ötöt vallott be. Két évvel ezelőtt öngyilkos lett.

Bogdán József elmondta azt is, van egy lánya, de ő teljesen külön életet él Kaposváron, van egy unokája is, őt azonban még sosem látta.

A börtönbéli legjobb barátja egyébként egy másik brutális gyilkos, a magyarbánhegyesi családirtóként elhíresült férfi. Ügyeikről állítólag sosem beszélnek egymással.

Szita Bence meggyilkolásával kapcsolatban azt mondta, társa mutatta be őt a megbízónak. Továbbra is azt állítja, nem vett rész a gyilkosságban, ott sem volt, mikor Bencével végeztek.

"Engem ott hagytak a toponári sörözőben. Ők elmentek hárman, ameddig visszaértek, én söröztem. Amikor visszajöttek a kocsival, a gyerek már nem volt velük. Beültem az autóba, Erika olyan ideges volt, hogy alig tudott vezetni, remegett a keze. Én csak a gyilkosság napján láttam a gyereket a sörözőben, én adtam neki pénzt, hogy vásároljon magának valamit. Chipset vett meg üdítőt. Aztán Kertész és Erika elvitték autóval" - mondta.

Polcz Erika nemrég ugyanabban a kórházban halt meg, ahol Bogdánt most kezelik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.