Egészség

Fertőzés miatt nincs ivóvíz a Bosch két miskolci gyárában

Ey átépített épületrész átadása előtt, a vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben baktériumot mutatott ki.

2015.09.17 20:40MTI

Az üzemorvos javaslatára felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, ugyanis egy átépített épületrész átadása előtt, a vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben baktériumot mutatott ki - erősítette meg az MTI értesülését közleményében csütörtökön a Bosch csoport kommunikációs igazgatója.

Ficzere Ferenc úgy fogalmazott: a Bosch mindkét miskolci gyárának területén több ponton elvégezték a szükséges teszteket, amelyek közül néhány minta pozitív lett.

A tájékoztatás szerint miután az üzemorvos javaslatára a vezetékes ivóvízellátást felfüggesztették, a gyárakban dolgozók számára palackozott vizet biztosítanak, az ételkészítéshez szükséges vizet lajtos kocsikkal szállítják.

Ficzere Ferenc kitért arra, hogy az illetékes egészségügyi hatósággal felvették a kapcsolatot, akik a hatósági tesztek elvégzése után határozzák meg a szükséges intézkedéseket. Ezeket haladéktalanul elvégzik mindaddig, amíg az összes vízvételi ponton elvégzett újbóli hatósági tesztek negatív eredményt nem mutatnak - jegyezte meg.

A Miskolci Vízmű Kft. (MIVÍZ Kft.) közlése szerint Miskolcon jelenleg sehol nincs vízkorlátozás, a csapvízből vehető ivóvíz minősége mindenhol ellenőrzött és kiváló.

Mint írták, Magyarországon az ivóvíz a legszigorúbban és állandóan, folyamatosan ellenőrzött élelmiszer, amennyiben azzal bármilyen minőségi probléma merül fel, azt a szolgáltató azonnal köteles jelezni a hatóságok és a felhasználók felé. Ilyen Miskolcon az utóbbi években nem történt - tette hozzá a MIVÍZ.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.