Illegális bevándorlás

BM: zavartalanul működik a BÁH információs rendszere

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) menekültügyi információs rendszere zavartalanul, fennakadás nélkül működik.

2015.08.24 17:44MTI

A Belügyminisztérium (BM) közleménye szerint a hivatal hétfő reggel 8 óráig 130 379 menedékjog iránti kérelmet rögzített.

Emlékeztettek: a BÁH azokat az illegálisan Magyarországra érkező külföldieket tudja regisztrálni, akik a rendőrség előtt kinyilvánították szándékukat a menedékjogi kérelem benyújtására, és akiket a jogszabályi előírásoknak megfelelően a rendőrség előállít a menekültügyi hatósághoz.

A menekültügyi hatóság minden előállított menedékkérő esetében kijelöli azt a befogadó állomást, ahol a menedékkérőnek tartózkodnia kell, egyidejűleg ellátja őket a szükséges ingyenes utazási igazolással. Bár a menedékkérőknek 24 órán belül meg kell érkezniük a számukra kijelölt befogadó intézménybe, döntő többségük nem jelentkezik ott - tették hozzá.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.