Illegális bevándorlás

Merkel elítélte a menekültellenes zavargásokat

Angela Merkel német kancellár hétfőn elítélte a Szászország tartománybeli Heidenauban a hét végén történt menekültellenes zavargásokat.

2015.08.24 14:29MTI

Steffen Seibert német kormányszóvivő berlini tájékoztatóján közölte, hogy a kancellár szerint "visszataszító a szélsőjobboldaliak és neonácik" gyűlölködése, és "szégyenletes, ahogy polgárok, még gyerekes családok is" nyíltan támogatják őket.

Mindazok, akik úgy cselekednek, mint a heidenaui gyűlölködők, kiírják magukat a németek értékközösségéből - mondta a szóvivő.

"Németország nem engedi, hogy gyűlölettől fröcsögő rigmusokkal fogadják vagy ordibáló részegek fenyegessék a menekülteket, akiknek nehéz élethelyzetéről mindenkinek el kellene gondolkodnia" - tette hozzá Steffen Seibert.

A Drezda mellett fekvő Heidenauban 600 menedékkérőnek rendeznek be szállást egy üresen álló barkácsáruházban, és az intézmény megnyitása ellen tüntető csoportok péntek és szombat éjjel is összecsaptak a rohamrendőrökkel. A zavargásokban több mint 30 rendőr megsebesült.

Sigmar Gabriel alkancellár, az Angela Merkel vezette konzervatívokkal kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) elnöke hétfőn a helyszínen tett látogatásakor újságíróknak azt mondta, hogy a jogállam minden eszközével fel kell lépni a rendőrökre rárontó, menekülteket fenyegető emberek ellen. "Nálunk ezeket csőcseléknek nevezik" - mondta az alkancellár. Hozzátette, hogy az egész társadalomnak van dolga az ügyben, mert a szélsőjobboldaliak az "igazi Németország" képviselőinek tartják magukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.