Négy iskola konyháját újították fel

Lezárult a 230 milliós közétkeztetési beruházás Kispesten

Négy XIX. kerületi általános iskola főzőkonyháját újították fel 230 millió forintból az elmúlt alig másfél évben.

2015.03.25 17:21MTI

A kispesti önkormányzat közleménye szerint a Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. nem csupán megújította a főző- és tálalókonyhákat, de a szükséges minősítéseket is megszerezte azok működéséhez. A fejlesztés mintegy ötezer óvodás, iskolás gyermek mindennapi étkezését érinti, és 33 új munkahelyet is teremtett Kispesten.

A 2013 októberében kezdődött munkálatok során először a Vass Lajos, majd a Puskás Ferenc és az Eötvös József, végül a Bolyai János nevét viselő általános iskola főzőkonyháját újították fel. A fejlesztéseket a közétkeztetési szolgáltatást közbeszerzési eljárásban elnyert kft. előfinanszírozta. A modernizációs programra kötött szerződés értelmében az üzemeltetési időszak végén az összes létesítmény, berendezés és gép a kispesti önkormányzat birtokába kerül - írták, kiemelve: "így nem csak a gyerekek, a kerület összes lakója jól járt ezzel a beruházással".

A Pensio Minőségi Közétkeztetés Kft. családi vállalkozásként alakult 1993 márciusában. A 100 százalékban magyarországi tulajdonú cégcsoport jelenleg a közétkeztetési piac vezető szereplője. Országszerte csaknem 450 intézményt lát el, ezer főállású alkalmazottat foglalkoztat, és naponta több mint százezer ember részére biztosít étkezést, bölcsődékben, óvodákban, általános iskolákban, idősotthonokban és szociális intézményekben.

A kft. kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmód támogatására: Magyarországon elsőként vezette be a reformkonyhát a közétkeztetésben, Budapesten pedig a vállalat elsőként csatlakozott a MintaMenza programhoz is - olvasható az önkormányzat közleményében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.