Anonymous

"Muszlimok vagyunk, keresztények vagyunk, zsidók vagyunk, hackerek vagyunk"

Az Anonymus hacktivista csoport tagjai összehangolt kibertámadást indítottak az Iszlám Állam ellen.

2015.02.10 19:48ma.hu

Az Amonymous támadást indított az Iszlám Állam (ISIS) ellen. A hacktivista csoport tagjai sorban vadásszák le azokat a Twitter-oldalakat, ahol a terrorszervezet toborozza és aktivizálja a harcosait. Az #OpISIS nevű akció keretében a hackerek több száz mikroblog- és email-fiókot törtek fel.

Kedden kiadott közleményében az Anonymous megfenyegette a terroristákat: „ISIS, levadászunk titeket, leszedjük az oldalaitokat, fiókjaitokat, e-mailjeiteket és leleplezünk titeket… Úgy kezelünk majd titeket, mint egy vírust, és mi vagyunk a gyógyszer. Az internet a miénk.

Ne feledjétek, a terroristák, akik Iszlám Államnak (ISIS) hívják magukat, nem muszlimok” – figyelmeztetett a szervezet.

Forrás: guerrillamediaticaglhblogspotcom

Az Anonymous emlékezetett rá, hogy a világon mindenütt vannak aktivistáik. „Muszlimok vagyunk, keresztények vagyunk, zsidók vagyunk, hackerek vagyunk" – írták. „Hackerek vagyunk, crackerek, hacktivisták, adathalászok, ügynökök, kémek, a srác a szomszédból. Diákok, ügyintézők, munkások, hivatalnokok, munkanélküliek, gazdagok, szegények. Fiatalok és öregek, melegek és heteroszexuálisak. Okosruhákat vagy éppen bocskort hordunk. Minden rassz, ország, vallás és etnikum képviselői ott vannak közöttünk.

A csoport a Pastebinen tette közzé, hogy milyen, az ISIS tagjai által üzemeltetett Twitter-fiókokat vadásztak le. A listához egy másik dokumentumot is mellékeltek, amelyben olyan Facebook-profilokat gyűjtöttek össze, amelyekről feltételezik, hogy közük lehet a terrorszervezethez.

Mivel az ISIS előszeretettel használta a Twittert az internetes toborzás során, a szakértők szerint több mint valószínű, hogy az Anonymous akciója komoly nehézségeket okoz majd a számukra.

A hacktivisták sosem nézték jó szemmel a terrorszervezetek tevékenyégét. Tavaly novemberben például a Ku Klux Klan Twitter-fiókját törték fel, miután a fajvédő szervezet tagjai megfenyegették a Fergusonban tüntetőket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.