Bújtatott tandíj és röghöz kötés?

Felsőoktatási törvény: összeül a Nefmi a HÖOK-kal

Újabb tárgyalást kezdeményez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) a készülő felsőoktatási törvényről.

2011.10.14 15:34ma.hu

Nagy Dávid, a HÖOK elnöke elmondta: részt vesznek az egyeztetésen.
   
A kormányzati portálon közzétett kommüniké szerint a jövő héten várhatóan megkezdődik a társadalmi egyeztetés a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezetről, és ennek keretében a Nemzeti Erőforrás Minisztérium külön lehetőséget biztosít a hallgatóknak a tervezet megvitatására.
   
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár jövő keddre ismét tárgyalásra hívta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségét - írták, hozzátéve: a megbeszélés napirendjén a felsőoktatási rendszer átalakítása és a nemzeti felsőoktatásról szóló törvénytervezet szerepel.
  
Nagy Dávid, a HÖOK elnöke azt mondta: részt vesznek az egyeztetésen. A HÖOK két kulcskérdésnek "a hallgatók tervezett röghöz kötését és a bújtatott tandíjat" tartja - erősítette meg korábbi álláspontjukat. A hallgatói vezető leszögezte: ezek rendezéséhez ragaszkodnak.
   
A hallgatói szervezet a készülő javaslat e két passzusa miatt október 27-re országos tiltakozó demonstrációt hirdetett az oktatási államtitkárság épülete elé.

 

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.