Állati

Mesébe illő állatmentő akciók, jó lenne, ha az emberek is így tennének! - videó

Kecske és kakas mentette meg a tyúkot a sólyom támadástól és szarvas esett a ragadozómadárnak, miközben megpróbál elkapni egy nyulat.

2021.09.17 17:55ma.hu

Az állatok általában aranyosak és félősek... De néha képesek vadállattá válni, hogy segítsenek, megvédjenek és megmentsenek másokat, akiket társuknak tartanak. Íme két példa erre a váratlan állati viselkedésre...

Kecske és kakas mentte meg a tyúkot a sólyom támadásától

Igazán csodálatos az a pillanat, amikor egy kecske és egy kakas üldözte el a sólymot, aki rátámadt egy tyúkra egy hollandiai gelderlandi farmon.

A drámai CCTV felvételen látható, amint a sólyom zuhanórepülésben a barna tyúknak esik, és tollak röpködnek az egész karámban.

A tyúk megpróbál elmenekülni a sólyom éles karmai elől, de úgy tűnik, vesztésre áll, amíg egy rettenthetetlen kakas a segítségére nem siet.

Ekkor a barna kecske, Bruin a karám másik oldaláról odarohan, és faltörő kosként ront a ragadozó madárra.

A két bátor állatnak bámulatos módon sikerül a sólymot a védtelen tojótól ellöknie, és arra kényszerítenie, hogy elrepüljön. Nem ez az első eset, hogy a gazda "büszke" az állataira, hiszen pulykája és kecskéi már kétszer is a csirkéi megmentésére siettek.

Szarvas marcangolta a sólymot, miközben az egy nyulat próbált elkapni

Egy másik friss felvételen pedig egy szarvas ment meg egy nyulat egy sólyom támadásától, ami meglepő módon azt eredményezte, hogy a ragadozómadár látszólag belepusztult a támadásba.

Ez a bátor szarvas Bambiból Rambóvá változott, amikor 2021. június 11-én, a Nordic Mountain vidéki parkban, Wisconsinban, az Egyesült Államokban egy éhes sólyom által megtámadott vadnyúl megmentésére ugrott.

Jó lenne, ha az emberek is így tennének!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.