Állati

Azt hitte ez csak vicc? Bácskertesen tényleg a szarvas viszi a vadászpuskát

Egy 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskával lépett le a préda.

2020.10.20 13:13ma.hu

Minden bizonnyal emlékezetes marad a 38 éves bácskertesi (kupuszinai) vadász számára ez a találkozás a szarvassal.

Szemtanúk elmondása szerint – október 18-án – egy csoport vadász a kukoricamezőkön haladt keresztül, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális szarvassal – írja a delhir.info.

A vadász, hogy megvédje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja belecsavarodott a szarvas agancsába. Kollégái szerint pillanatokon múlt az élete, de végül a vadász és a zsákmánya is élve, sérülések nélkül megúszták a közeli találkozást.

Ugyanakkor a vadász elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját, mert a szarvas „elvitte" magával az értékes trófeát.

A kupuszinai vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban, egyúttal felhívták a figyelmet, bárki ha fegyvert talál a környéken, vigye el az egyesülethez. „Nehéz elképzelni, hogy a szarvas még mindig felfegyverkezve fut a mezőkön, biztosan már eldobta a puskát” – fogalmaztak a vadászok.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.