Konfliktus

Megkérdezték az amerikaiakat, hol van Irán

Az egész világ feszülten figyeli Irán és az USA minden lépését, miután az amerikai hadsereg Bagdadban végzett Kászim Szulejmáni tábornokkal. Ám nem mindenki jót néz...

2020.01.11 16:24ma.hu

Mint ismeretes, Washington január elején Bagdadban célzott támadást hajtott végre, amelyben életét vesztette Kászim Szulejmáni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének vezetője és Abu Mahdi al-Muhandisz, az Irán támogatását élvező Népi Mozgósítási Erők nevű, több milíciát tömörítő iraki ernyőszervezet irányítója. Majd ezt követően Donald Trump megsokszorozta az Iránt fenyegető üzeneteit.

Válaszul Irán felvonta a vörös lobogót, és bosszút esküdött, majd egy hétre rá több mint egy tucat ballisztikus rakétát lőtt ki, az amerikai erők által használt két iraki támaszpontra. Ekkor zuhant le egy ukrán utasszállító is, amit Irán lőtt le tévedésből.

A helyzet feszült, ehhez képest a konfliktust kirobbantó USA állampolgárai azt sem tudják, merre van Irán.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.