Hárman meghaltak

Pusztító áradások a Fülöp-szigeteken

Hárman meghaltak és több mint 4600 embert evakuáltak a Fülöp-szigetek déli részén a heves esőzések okozta áradások miatt.

2017.01.17 12:03MTI

Két - 3 és 10 éves - gyerek, valamint egy 64 éves férfi vesztette életét a Mindanao sziget északi felén található, 900 ezer lakosú Misamis Oriental tartományban - közölte az EFE spanyol hírügynökséggel Ruby Montejo, a helyi katasztrófavédelmi hivatal munkatársa, aki nem zárta ki, hogy a következő órákban újabb áldozatokra bukkannak. A derékig érő víz miatt 4668 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A meteorológiai szolgálat keddi beszámolója szerint 24 óra leforgása alatt majdnem egyhavi csapadékmennyiség hullott Mindanao szigetén.

Misamis Oriental tartomány fővárosának, a 676 ezer lakosú Cagayan de Orónak a vezetése az ítéletidő miatt katasztrófaállapotot hirdetett. A kedden közzétett fényképek tanúsága szerint a település utcáin káosz uralkodik: a víz lakóházakat öntött el és számos autót magával sodort.

Yevgeny Vicente Emano tartományi kormányzó tanítási szünetet rendelt el minden oktatási intézményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.