Pénzügyek

Többezer diák versenyzett a Bank/Code országos pénzügyi versenyen

Az évente megrendezett versenyre idén 1056 csapat és több mint 3100 diák nevezett.

2023.04.01 16:02MTI

Több mint 3000 középiskolás diák vett részt a Pénzmúzeum és a Pénziránytű Alapítvány által ötödik alkalommal megrendezett Bank/Code verseny országos pénzügyi versenyen - közölte a Pénziránytű alapítvány pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bank/Code 2023 versenyen az első a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, második a budapesti Lauder Javne Középiskola, a harmadik a ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium csapata lett.

Az évente megrendezett versenyre idén 1056 csapat és több mint 3100 diák nevezett, a március 30-i döntőn a legeredményesebb 3-3 csapat vett részt a Pénzmúzeumban.

A verseny témái között szerepelt például, hogy miként hozhatók jó gazdasági döntések, hol érdemes a pénzt tartani vagy mire jó a bankkártya. A csapatokat felkészítő tanár vagy szülő segíthette, de a Pénziránytű Alapítvány is hozzájárult a sikeres részvételhez számítási példákat bemutató webinárium-sorozattal, valamint ingyenes háttéranyagokkal - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.