Hajózás

Mahart: csaknem 1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését.

2022.05.06 21:30MTI

Csaknem 1 milliárdos, 900,57 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést hajtott végre a Mahart PassNave Személyhajózási Kft. Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként, a támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg.

A projekt keretében az érintett települések kikötőiben megtörtént új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése. Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgálóegység jött létre.

Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését. A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamit új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére - írják a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.