Bértárgyalás

BKV: lezajlott a bértárgyalás újabb fordulója

A felek olyan béremelési rendszert szeretnének kidolgozni, amely elismeri a cégnél töltött éveket.

2020.01.17 19:04MTI

Lezajlott a bértárgyalás újabb fordulója pénteken a BKV Zrt.-nél; a felek olyan béremelési rendszert szeretnének kidolgozni, amely elismeri a cégnél töltött éveket - közölte a társaság az MTI-vel.

A közleményben úgy fogalmaztak: "a munkáltató és a munkavállalói oldal közelítette a szenioritási rendszer kiterjesztésével kapcsolatos elképzeléseiket".

"Továbbra is egyetértés volt abban, hogy olyan rendszert kell kidolgozni, ami a BKV-nál munkával töltött évek számát alapul véve elismeri a dolgozók lojalitását az általános, minden munkavállalóra érvényes százalékos béremelésen felül" - írták.

A BKV vezetése ezen kívül a béremelés során külön figyelmet kíván fordítani a különböző munkakörökben szaktudásuk, tapasztalatuk, nehéz pótolhatóságuk miatt kulcspozíciót betöltő munkavállalókra, valamint a diplomás munkatársak, többek között a mérnökök bérének fejlesztésre.

Az egyeztetésen szó esett a munkakörülményeket javító intézkedésekről is - áll a közleményben.

A két félben közös az akarat a bértárgyalás sikeres lezárására minél hamarabb - közölték, jelezve: a következő ülést a tervek szerint január 21-én tartják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.