Konkurencia

Elvesztette a McDonald's a Big Mac védjegyet, a Burger King lecsapott

Az Európai Unióban elvesztette a Big Mac feletti védjegyet a McDonald's gyorsétteremlánc, ennek értelmében szabadon használhatja azt bárki.

2019.02.01 14:21ma.hu

Egy ír gyorsétterem-franchise tulajdonos, Pat McDonagh közel ötven éven át pereskedett a mekivel. Pat még tinédzser korában kivívta magának a Supermac becenevet a focipályán, aztán később nyitott egy éttermet Supermac néven. Ezt viszont a McDonald's nem nézte jó szemmel, és fél évszázadon át ment a huzavona, míg végül Pat győzedelmeskedett a burgerlánc fölött, és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala kimondta, hogy bárki használhatja a Big Mac kifejezést az Európai Unión belül - írta a Forbes.

A Burger King kapva kapott az alkalmon, hogy a szabadon használható Big Mac felirattal garázdálkodjon egyet, egy videóban átnevezik az összes hamburgerüket például arra, hogy "Big Mac, csak szaftosabban és finomabban" , vagy "Azt, ami a Big Mac szeretne lenni", vagy az igazi mélyütés, a "Bármi, csak ne egy Big Mac legyen" .

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.