MNB

Azonnali tiltást kapott a Pannon Equity Kft.

Azonnali hatállyal megtiltotta a Pannon Equity Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy jogosulatlanul bármely, jegybanki engedélyhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen, egyben piacfelügyeleti eljárás is indult a társaságnál.

2016.10.17 12:39Havariapress

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást a budapesti székhelyű Pannon Equity Kft. tevékenységének áttekintésére, annak tisztázására, hogy a társaság végez-e vagy végzett-e függő ügynöki tevékenységet.

A jegybank nyilvántartásaiban ugyanis a Pannon Equity Kft. nem szerepel, így az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet nem folytathat. Mivel felmerült annak gyanúja, hogy a cég mégis megszeghette ezt az előírást, a jegybank a befektetők védelmének érdekében mai végzésével azonnali hatállyal megtiltotta a kft-nek, hogy bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen, a megfelelő engedély vagy bejelentés hiányában.

Az MNB a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét ugyancsak nyilvánosan közzéteszi majd.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.