Emelkedésre számítanak

BÉT: nyitás előtt még optimisták az elemzők

Az OTP erősödését támogatja az emelkedő orosz piac is.

2014.10.27 08:57MTI

A kedvező európai hangulat miatt erősödést várnak a nyitásban a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: az európai hangulat pozitív, ami a bankrészvények esetében kedvező. Az OTP erősödését támogatja az emelkedő orosz piac is. A Magyar Telekom papírjai viszont továbbra is "gyengélkednek" majd az internetszolgáltatásokra kivetendő adó miatt - tette hozzá. Mivel az OTP súlya nagyobb, Móró Tamás összességében emelkedő nyitásra számít a magyar tőzsdén.

Plusszos nyitást vár Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője is. A szakember szintén az OTP-re és a Magyar Telekomra hívta fel a figyelmet. Az OTP jól szerepelt az Európai Központi Bank (EKB) bankterhelési próbáján (stresszteszt), ami a hétfői emelkedés katalizátora lehet. A Magyar Telekom esetében az elemző szerint érdemes azokra a parlamenti módosító indítványokra figyelni, amelyeket az internetadó-törvényhez nyújtanak be.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 195,11 pontos, 1,12 százalékos csökkenéssel, 17 298,24 ponton zárt a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési napon, szerdán. A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt. A Mol 45 forinttal, 0,38 százalékkal 11 715 forintra csökkent, 254,7 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 29 forinttal, 0,71 százalékkal 4030 forintra esett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 14 forinttal, 4,02 százalékkal 334 forintra gyengült, forgalma 1,6 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 47 forinttal, 1,22 százalékkal 3793 forintra csökkent, a részvények forgalma 727,4 millió forintot ért el.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.