94 milliós támogatással

Természetes bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett egy budapesti cég

Természetes, bioaktív anyagokkal dúsított tésztát fejlesztett összesen 146 millió forintos beruházással a budapesti Capriovus Kft., amely a kutatás-fejlesztési (K+F) projekthez több mint 94 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

2014.08.20 07:59MTI
freedigitalphotos.net/Danilo Rizzuti

A 2012 novemberében indult kutatás eredményeképpen a Capriovus Kft. kifejlesztette a természetes eredetű antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal dúsított száraztészta prototípusát.

A Trikolór tészta hozzájárulhat a fogyasztók egészségvédelméhez, általános egészségi állapotának javításához - írták. A K+F propjekt a Capriovus Kft. szigetcsépi telepén valósult meg a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karával együttműködésben.

A projekt elsődleges célja a tojótyúkokat érő hőstressz hatások mérséklése, valamint a tojás, mint alapanyag minőségének javítása, a másodlagos cél a tészta természetes antioxidánsokkal és omega-3 zsírsavakkal történő dúsítása volt.

A vállalkozás közleménye szerint több mint 23 éve foglalkoznak tojásfeldolgozással, tojástermékek és tojásporok előállításával. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat 3 munkahelyet tud megőrizni, így jelenleg 65 dolgozót foglalkoztatnak.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 2,38 milliárd forint volt, míg 2012-ben 2,43 milliárd forintot tett ki.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.