Uniós és hazai forrásokból

Több mint egymilliárdos fejlesztés kezdődhet a veszprémi állatkertben

Több mint egymilliárd forintos fejlesztés kezdődhet a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban európai uniós és hazai forrásokból.

2013.08.29 12:18MTI

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: a veszprémi állatkert vezetése az elmúlt hat év alatt mintegy 600 millió forintos fejlesztést hajtott végre, ebből mindössze 210 millió volt az EU támogatása, a többi forrást maga teremtette elő. A fejlesztéseknek köszönhetően az állatkert teljesen megújult, az állatokat korszerű körülmények között tartják és impozáns környezetben látogathatják őket az érdeklődők.

Az 1,2 milliárd forintos, a jövő év elején induló fejlesztés során többek között elefántpark, madárröpde, orrszarvúház, és pingvineknek, fókáknak is otthont adó vizes élőhely épül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.