Koronavírus-járvány

Friss jelentés: ez a mellékhatás jelentkezhet a Pfizerrel oltott gyerekeknél

A jelentés szerint idáig 8 szívizomgyulladásos esetről lehet tudni.

2021.12.17 12:17ma.hu

Nyolc szívizomgyulladásos esetet jelentettek eddig az 5-11 éves gyermekek körében - számolt be az amerikai betegségmegelőzési központ (CDC).

Friss jelentés érkezett a Pfizer esetében az 5-11 éves gyermekek körében tapasztalható mellékhatásokról az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központtól (CDC) - számolt be a Portfolio. A jelentés szerint idáig 8 szívizomgyulladásos esetről lehet tudni.

A központ egy korábbi jelentéséből az derül ki, hogy a vakcina alkalmazását követően egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk körében. Ugyanez a szám a 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet.

A CDC egyelőre nem foglalt állást abban, hogy a szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer vakcinája között lehet-e összefüggés.

A mostani hír kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szívizomgyulladást (myocarditis) általában vírusfertőzés okozza, de kiválthatják különböző gyógyszerek is. A szívizomgyulladás gyakori jele és tünete a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus - írja a portál.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.