Szabadidősport

Két év kényszerszünet után újra Mikulásfutás vasárnap a fővárosban

A fővárosiak mellett az ország 180 településéről érkeznek alkalmi futó Mikulások.

2022.12.01 23:30MTI

A Budapest Sportiroda (BSI) két év kényszerszünet után vasárnap ismét megrendezi a Mikulásfutást Budapesten.

A fővárosiak mellett az ország 180 településéről érkeznek alkalmi futó Mikulások a Fővám tér környékére, ahol a résztvevők az öt vagy a 2,6 kilométeres táv közül választhatnak. Ezek mellett a legkisebbeknek és a családoknak lehetőségük lesz a 900 méteres futam teljesítésére is - olvasható a BSI csütörtöki közleményében.

A hetedik alkalommal sorra kerülő Mikulásfutáson a Fővám térről hópelyhek között indul majd el a mezőny, és a pesti alsó rakparton végigfutva, a Parlament előtti felhajtónál lesz a forduló, majd a célba érkezésnél ismét hóesés fogadja a Mikulásokat.

A rendezvény vasárnap 11 órakor rajtol és várhatóan 15 óráig tart majd. A BSI az idén az ÁGOTA Alapítvány részére gyűjt játékokat, írószereket, iskolaszereket, amelyeket egy ünnepség keretein belül adnak át az állami gondozott gyerekeknek.

A karácsonyt megelőző népszerű sportesemény az előző két évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.