Sport

Junior úszó-vb - Egy aranyat és két ezüstöt nyertek a magyarok a zárónapon

Magyarország hét arannyal és hét ezüsttel a japánok mögött a második helyen végzett az éremtáblán.

2022.09.05 08:20MTI

A magyar versenyzők egy arany- és két ezüstérmet nyertek vasárnap a Limában rendezett junior úszó-világbajnokság zárónapján.

A perui világesemény honlapja szerint női 200 méter gyorson kettős magyar siker született, a győzelmet Pádár Nikolett szerezte meg, mindössze négy századdal előzte meg Ábrahám Lilla Minnát.

Ugyancsak második lett Gálicz László 1500 méter gyorson.

Magyarország hét arannyal és hét ezüsttel a japánok mögött a második helyen végzett az éremtáblán. Ez minden idők legjobb magyar junior vb-szereplése, ugyanakkor némileg árnyalja a képet, hogy az eredetileg Kazanyba kiírt világbajnokság körüli korábbi bizonytalanságok miatt az amerikai, kanadai és ausztrál válogatott nem utazott el Limába és a japán csapat sem volt teljes.

Mindezzel együtt a magyar válogatott kiemelkedően teljesített, különösen a női versenyzők remekeltek, olyannyira, hogy öt aranyával Pádár Nikolett lett a viadal legeredményesebb úszója, megelőzve a négy arannyal és egy ezüsttel zárt Molnár Dórát, Ábrahám Minna pedig a negyedik lett három arannyal és három ezüsttel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.