Vb-selejtezők

Messi mesterhármasával megdöntötte Pelé csúcsát

Lionel Messi mesterhármasával nyert Argentína Bolívia ellen a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának 9. fordulójában, a Paris Saint-Germain sztárja ezzel megdöntötte Pelé válogatottbeli gólrekordját.

2021.09.10 10:16MTI

A 34 éves támadó már 79 alkalommal talált a kapuba az Albiceleste tagjaként, míg a brazilok háromszoros világbajnoka 77-szer volt eredményes a Selecaóban - így Messi lett a dél-amerikai válogatott csúcstartó. Az abszolút rekorder Cristiano Ronaldo, aki 111 gólt szerzett a portugál nemzeti tizenegyben.

"Már hosszú ideje vártam erre, üldöztem ezt a rekordot, álmodtam róla" - nyilatkozott Messi a lefújás után.

"Keresve sem találhattam jobb alkalmat erre, mint a mostani. Itt van az édesanyám, itt vannak a testvéreim a nézőtéren."

Az argentin válogatott a pandémia óta először lépett pályára szurkolók előtt, a stadionban 21 ezren tapsoltak Messi teljesítményének.

Brazília nyolcadik meccsét is megnyerve vezeti a csoportot Argentína előtt. A két sztárválogatott előző fordulóbeli összecsapása a kezdés után félbeszakadt, mivel az illetékes brazil hatóság a stadionban próbált intézkedni amiatt, hogy négy argentin játékos a koronavírus elleni szabályokat megszegve lépett be az országba.

A csoport harmadik helyén Uruguay áll, amely a 92. percben szerzett találattal nyert Ecuador ellen.

Eredmények:
Argentína-Bolívia 3-0 (1-0)
Paraguay-Venezuela 2-1 (2-0)
Kolumbia-Chile 3-1 (2-0)
Brazília-Peru 2-0 (2-0)
Uruguay-Ecuador 1-0 (0-0)

Az állás:
1. Brazília 24 pont/8 mérkőzés, 2. Argentína 18/8, 3. Uruguay 15/9, 4. Ecuador 13/9, 5. Kolumbia 13/9, 6. Paraguay 11/8, 7. Peru 8/9, 8. Chile 7/9, Bolívia 6/9, 10. Venezuela 4/9
Az első négy helyezett kijut a jövő évi, katari világbajnokságra, az ötödik pedig pótselejtezőt játszhat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.