Még nem tudni, hogy baleset történt-e

Tragédia: kizuhant a hetedikről a fiatal szlovák válogatott focista

Életét vesztette Adrián Sivon, a 17 éves tehetséges szlovák korosztályos válogatott labdarúgó, miután szombaton reggel kizuhant a kollégium hetedik emeletéről.

2019.11.24 14:17ma.hu

Sivoň az MFK Ruµomberok, valamint a szlovák U18-as válogatott játékosa volt. Esésének körülményei egyelőre nem ismertek, annyi viszont biztos, hogy nem lökték ki.

A fiatal tehetség nem halt meg azonnal. Miután a mentők a helyszínre érkeztek, még eszméleténél is volt - súlyosan megsérült a medencéje és át volt szúrva a tüdeje. A kórházba szállítást követően viszont életét vesztette - írja a Parameter.sk.

Petra Disková, a rózsahegyi katonai kórház szóvivője közölte, hogy többszörösen súlyos sérülései miatt nem tudták megmenteni az életét. Radko Moravčík rendőrszóvivő pedig azt közölte, hogy a helyszínen nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, ezért nem folytatnak nyomozást.

Lubomír Golis, az MFK Ruµomberok klubelnöke megerősítette a tragédiát. Elmondta, hogy közvetlenül a tragédia után kellett volna a korosztályos, U19-es csapatnak egy bajnokit játszania, de azt elhalasztották.

"Elnézést kérek, nagyon nehéz szavakat találnom. Olyan fájdalmat okozott ez a hír, hogy még magam sem tudom, mihez kezdjek vele. Legutóbb az edzőtáborban találkoztunk, illetve a Romániában lejátszott duplamérkőzésen. Normális fiatalemberként, tehetséges futballistaként ismertem Adriánt. A legközelebbi, Montenegró elleni meccsen a tartalékok között volt, számoltam vele a csapat tavaszi mérkőzésein is. Őszinte részvétemről biztosítom a családját, hozzátartozóit" - reagált az U18-as válogatott vezetőedzője, Stanislav Macek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.