Labdarúgás

Robben visszavonul

Befejezi sportolói karrierjét Arjen Robben, a hollandok világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgója.

2019.07.04 20:09MTI

A 35 éves szélső tíz szezon után a legutóbbi idény végén búcsúzott el a Bayern München együttesétől és egészen mostanáig mérlegelte lehetőségeit. Sajtóhírek szerint Kínából és Hollandiából is voltak ajánlatai, mégis úgy határozott, befejezi pályafutását.

"Eljött az ideje, hogy új fejezetet kezdjek az életemben. Már alig várom, hogy több időt tölthessek a családommal és élvezzem azt a sok örömöt, amit tartogat számomra az élet" - mondta Robben.

Robben első komoly klubja a PSV Eindhoven volt, mellyel holland bajnokságot nyert, majd a Chelsea-ben három szezont töltött. Angliában kétszer volt bajnok, egyszer pedig FA Kupa-győztes. Londonból 2007-ben a Real Madridhoz igazolt, a spanyol fővárosban első szezonja végén nyert bajnokságot. Karrierje legsikeresebb időszakát a Bayern Münchennél töltötte. A bajorokkal nyolcszor végzett a Bundesliga tabellájának élén, a Német Kupát pedig ötször emelhette a magasba. A 2012/13-as szezonban a Bajnokok Ligájában is csúcsra ért az együttessel.

Közben a holland válogatottal 2010-ben ezüst-, 2014-ben pedig bronzérmet nyert a világbajnokságon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.