Sárkányerő

Címvédő a Testnevelési Egyetem a fesztiválszezont indító Dunai Regattán

Minden idők legnagyobb versenyzői létszámával álltak rajthoz múlt hét szombaton az egyetemisták, hogy összemérjék melyik felsőoktatási intézmény sárkányhajós csapat evezi be magát a nyáron Szegeden megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság rajtvonalához.

2018.06.07 16:30ma.hu

A látványos vízi megmérettetésben 18 hazai és a visegrádi országokból plusz egy lengyel csapattal is bővült a vízre szállók köre, így a sport szeretete ismételten bebizonyította közösségépítő erejét. A több mint 500 hallgató, akik saját intézményük hírnevét öregbítve küzdött a bajnoki címért két futamban versenyzett a több ezer fős közönség lelkes szurkolása mellett.

Az első futamban a Semmelweis Egyetem hajósai diadalmaskodtak maguk mögé utasítva a második helyezést elért Állatorvostudományi Egyetemet és a harmadikként befutó gödöllői Szent István Egyetem hajóját. A második időfutamban a Testnevelési Egyetem legénysége volt az, aki immáron harmadik alkalommal védte meg bajnoki címét a Duna Parlament és Műegyetem közötti szakaszán a több mint 3000 m-es távot teljesítve. Szintén ebben a futamban a második helyezésnek a győri Széchenyi István Egyetem, míg a bronzéremnek pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói örülhettek.

Járosi Péter a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke elmondta, hogy a Regatta remek példája annak, hogy az olyan csapatsporton keresztül, mint a sárkányhajó évről évre felhívjuk a fiatalok figyelmét az együttműködésben rejlő erőre, melyet hosszú távon az élet számos területén kamatoztathatnak.

A sárkányhajó szezon dübörög tovább, ugyanis most hétvégén a 10. Budapesti Sárkányhajó fesztivál alkalmával szállnak vízre a dragonosok, ahol a 200 és 2000 méteres távokon való szereplés nem kis jelentőséggel bír majd, hiszen mindkét futam világbajnoki táv is egyben és válogató verseny a júliusi hazai rendezésű világbajnokságra. Május 12-én tehát végleg kiderül, kik lesznek azok a magyar klubok, akik nyáron felveszik a versenyt az öt kontinensről érkező több mint 120 klubbal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.