BubblePest

Nemzetközi frizbiverseny Budapesten

Európa neves klubjaiból több mint 100 versenyző méri össze tudását szombaton és vasárnap a BubblePest elnevezésű nemzetközi ultimate frizbi versenyen a fővárosban.

2014.01.18 04:30MTI

Az idei megmérettetésre nyolc csapatot várnak a szervezők Nagy-Britanniából, Oroszországból, Lengyelországból, Németországból, Franciaországból, Szlovákiából, Ausztriából és Magyarországról egyaránt - közölte a Magyar Frizbi Szövetség az MTI-vel pénteken.

A tornát a Vasas Fáy utcai sporttelepén rendezik meg. A mérkőzéseket nagypályás fedett "buborékban" tartják, erre utal a verseny elnevezése is.

A sportág Magyarországon két évtizede van jelen és négy ága; az ultimate, a freestyle, a flubber guts és a discgolf ismert.

Az ultimate frizbiben két hétfős csapat küzd egymással egy futballpálya nagyságú területen. A cél a korong eljuttatása a pálya végében kijelölt téglalap alakú zónába. Az a csapat nyer, amelyiknek ez többször sikerül.

Az ultimate frizbi a világ egyik legfiatalabb csapatsportja, ahol látványos dobásokkal, vetődésekkel, sok futással és nagyon sportszerű játékkal lehet a győzelmet megszerezni.

A szervezők szándéka, hogy a versennyel népszerűsítsék a sportágat, amely külföldön jóval nagyobb elismertségnek örvend.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.