Jobb eredmény még soha nem született

Két magyar arany és három bronz a korosztályos karate Eb-n

Öt magyar érem, közte két arany született az utánpótláskorú karatésok hétvégi törökországi Európa-bajnokságán, amelyen minden idők legsikeresebb korosztályos szereplését produkálták a piros-fehér-zöld színek képviselői.

2013.02.11 16:31MTI

A hazai szakszövetség hétfői tájékoztatása szerint a Konyában rendezett viadalon a kadettek (14-15 évesek), a juniorok (16-17) és az U21-es korosztály legjobbjai mérték össze tudásukat formagyakorlatban és küzdelemben, s ez utóbbiban állhattak a magyarok öt alkalommal is a dobogóra.
   
A juniorkorú lányoknál az 53 kg-os Nógrádi Nicol, a kadetteknél pedig az 54 kg-os Bousseba Aicha egyformán Európa-bajnok lett, továbbá harmadik helyen végzett az U21-esek között Csák Klaudia (60 kg), a juniorok mezőnyében Győriványi Renáta (59 kg), a kadettek versengésében pedig Ardai Bálint (57kg).
   
Jobb eredmény még soha nem született világversenyen a magyar karate 40 éves történetében. Az öt éremmel Magyarország a nemzetek versenyében - Törökország, Anglia és Spanyolország mögött - a negyedik helyen zárt.
   
Májusban Budapesten felnőtt Európa-bajnokságot rendeznek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.