Peking 2022

Téli olimpia: a NOB további óvintézkedésekre hívta fel a sportolók figyelmét

Szigorú egészségügyi kézikönyvet készítettek a szervezők.

2022.01.12 12:36MTI

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) további elővigyázatossági intézkedésekre hívta fel a téli játékokra utazó sportolók figyelmét a pandémia miatt.

Az insidethegame.biz honlapja szerint a szervezők szigorú egészségügyi kézikönyvét kiegészítve a NOB készített egy útmutatót, amely a kiutazás előtti pár napra és a játékok időszakára is tartalmaz ajánlásokat a koronavírus terjedésének megelőzésére.

A dokumentum szerint a versenyzőknek utazás előtt célszerű elkerülniük az olyan létesítményeket - mint például a vendéglátó egységeket -, amelyekben kisebb vagy nagyobb tömeggel találkozhatnak. Továbbá a minimumra kell csökkenteniük a fizikai érintkezések számát a zárt buborék rendszerbe érkezésük előtt, amely az olimpián fogja várni őket.

A február 4-én kezdődő téli ötkarikás játékok előtt két negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk a versenyzőknek a beutazáshoz, a helyszínen pedig napi tesztelés lesz, ezért az olimpiai faluba érkezést követően is óvatosságra int az ötkarikás testület.

Azoknak, akik rendelkeznek koronavírus elleni két oltással, nem kötelező 21 napos karanténba vonulniuk a verseny előtt. A faluból kizárólag a jóváhagyott úti célra szállíthatják el a résztvevőket.

A versenyt megelőző buborékban a NOB háromnapos egyéni karantént javasol a kontakt személyeknek. Rájuk - a tokiói játékokhoz hasonlóan - napi két tesztelés és egy másik elkülönített rendszer vár majd az utazást és az étkeztetést illetően.

Minden téli olimpián közreműködőnek kötelező felvennie az emlékeztető oltást legkésőbb 14 nappal a játékok előtt.

Bár az utóbbi hetekben két kínai városban is szigorításokat vezettek be az új variáns terjedése miatt, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) múlt héten azt jelezte, hogy nem számol a fertőzés fokozott kockázatával a téli játékokon.

A pekingi téli olimpiára február 4. és 20. között kerül sor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.