Olimpia

Tokió 2020 - Nyolc hónapos szünet után folytatódik az önkéntesek képzése

Közel nyolc hónap után felújították a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpián közreműködő önkéntesek képzését, amely a koronavírus-világjárvány miatt online térben zajlik.

2020.10.31 01:30MTI

A Japan Times beszámolója szerint a szervezőbizottság október 21-én indította újra online üléseit, hozzáférést biztosítva a médiának is, hogy nyomon követhesse a munkát.

Az önkéntesek képzése 2019 októberében kezdődött, miután a több mint 200 ezer jelentkezőből nyolcvanezret kiválasztottak. A felkészítés aztán február végére elakadt, mivel a vírus Japánban és különösen Tokióban egyre inkább elterjedt.

Az októberi újrakezdést követően az önkéntesek 2021 tavaszán fogják megtudni, hogy konkrétan kinek mi lesz a feladata, várhatóan májusban kapják meg az egyenruhájukat, s nem sokkal a játékok megnyitása előtt zárul a felkészítésük a konkrét olimpiai helyszíneken, ahol a munkájukra számítanak.

A pandémia miatt a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiát a tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.