Erőszak

Szexuális zaklatással vádolják az egyik holland tehetségkutató tévéműsor vezető személyiségeit

Fogdosástól a nemi erőszakig.

2022.01.22 16:48MTI

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit - jelentette pénteken a holland sajtó.

A BOOS holland Youtube-csatorna csütörtöki epizódjában, számos korábbi női résztvevő beszélt a műsor készítése alatt elszenvedett szexuális zaklatásokról és visszaélésekről. A BOOS-nak névtelenül nyilatkozó egyik fiatal nő, korábbi versenyző, nemi erőszakkal vádolta meg felkészítő mesterét, az országban nagy népszerűségnek örvendő Ali B rappert. A nő bejelentette, hogy feljelentést tesz a zenész ellen.

Az ugyancsak közismert Marco Borsato énekesről három nő azt vallotta, hogy még kiskorúak voltak, amikor a férfi "megfogdosta" őket.

Az RTL műsorszolgáltató a tehetségkutató műsort a múlt hétvégén levette a műsorról, miután a zenekar vezetője, Jeroen Rietbergen nyilvánosan bevallotta, hogy "szexuális jellegű" kapcsolatba került néhány, a programban részt vevő nővel. A férfit azzal vádolják, hogy a próbák idején szexuális megjegyzéseket tett, nemi szervéről fotókat küldött nekik. A Rietbergenre vonatkozó panaszok több mint tízéves időszakra terjednek ki, és legalább 19 nőt érintenek.

John de Mol médiavállalkozó, aki 2019-ig a műsor producere volt, megdöbbenését fejezte ki a történtek kapcsán. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy tudomása volt egy korábbi esetről, amikor az egyik női résztvevő arról panaszkodott, hogy Rietbergen zaklatja. A zenekarvezetőnek akkoriban kapcsolata volt de Mol húgával, aki azt állítja hogy nem tudott erről az ügyről.

Az RTL felkérte az ügyészséget, hogy vizsgálja ki a bejelentett visszaéléseket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.