Per

Britney Spears végre teljesen szabad!

Azonnali hatállyal, a gondnokság megszűnt mind a személy, mind a vagyon tekintetében.

2021.11.13 10:23ma.hu

Egy Los Angeles-i bíró megszüntette a Britney Spearsre több mint egy évtizede kirótt gyámságot. A popénekesnő "bántalmazónak" nevezte a megállapodást, és azért küzdött, hogy visszavegye az irányítást az élete felett.

"A mai nappal, azonnali hatállyal, a gondnokság megszűnt mind a személy, mind a vagyon tekintetében" - mondta Mathew Rosengart, a popsztár ügyvédje pénteken a bíróság épülete előtt újságíróknak. "Ez egy monumentális nap Britney Spears számára".

Spears az Instagramon köszönetet mondott a rajongóinak, és a gondnokság megszűnését "élete legjobb napjának" nevezte. Egy rövid klipet posztolt magáról "Végre szabad!" címmel.

Az énekesnő édesapja, Jamie Spears 2008-ban kérvényezte, hogy lányát bírósági felügyelet alá helyezzék, a lány mentális egészségével kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. A megállapodás értelmében a gondnokok egy csoportja - köztük Jamie Spears - felügyeli Britney pénzügyeit, beleértve a fellépésekből származó bevételeket, valamint személyes és szakmai életének más fontos aspektusait.  

Néhány rajongó évek óta azt találgatja, hogy Spears boldogtalan volt, hogy korlátozások alatt él, és "Free Britney" kampányt indítottak a gondnokság megszüntetéséért. Tavaly nyáron derült ki, hogy Spears valóban jogi harcot folytat, hogy kiszabaduljon az általa "bántalmazónak" nevezett rendszerből.

"Vissza akarom kapni az életemet" - mondta Spears júniusban a bíróságnak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.