Szépségápolás

7 érdekesség a szempillaspirálokról

Ha a nőknek egyetlen kozmetikumot kellene kiválasztaniuk, az valószínűleg a szempillaspirál lenne. A Makeup összegyűjtött néhány különlegességet, amely feltárja a kis szépségápolási kiegészítő régi múltját.

2021.06.01 08:11ma.hu

1. Az első szempillaspirál több mint 6 ezer éves

Az első szempillaspirál az ókori Egyiptomban jelent meg Kr.e. 4000-ben. Az egyiptomiak különböző segédeszközöket használtak a sminkeléshez: égett mandula, sötét hamu, ólom, a legnépszerűbb "összetevők" pedig a hamu, a méz és a krokodil ürüléke volt.

2. A minőségi szempillaspirál 200 éve jött létre

Az első szempillaspirált, amely hasonló ahhoz, amit ma használunk, Eugene Rimell francia parfümőr és vállalkozó készítette 1830-ban. Bár ő hozta létre, mégis Tom Louis Williams New York-i gyógyszerész népszerűsítette.

3. A vízálló spirál a 80. évfordulóját ünnepli

A szempillaspirál volt az első olyan kozmetikai termék, amelyet vízállóvá tettek. Lengyelországi vállalkozó, később saját kozmetikai márkájának alapítója, Helena Rubenstein hozta létre 1938-ban.


4. Körülbelül 100 típusú szempilla kefe létezik

Például a jellegzetes "göndörítő" felemeli és meghajlítja a pillákat. A vékony sörtéjű műanyag kefe lenyűgöző volument és elosztott hatást biztosít. Ha a szempilla nehezen formázható, természetes szálakból készült sörtét kell választani.

5. A vízálló szempillaspirál gyakorlatilag vízmentes

Ezért nem mosódik le! Állati és növényi eredetű viaszokat tartalmaz - például méhviaszt és karnaubaviaszt, vagy ásványi viaszokat - paraffint.

6. A lejárati idő meghosszabbítható

Ha a gyártó szerint meghatározott lejárati idő 4 hónap, de a termék már 2 hónap alatt kiszáradt, nem biztos, hogy a létrehozáskor volt a probléma... Lehet, hogy rosszul lett betekerve, vagy nem megfelelő hőmérsékleten tárolódott: a szempillaspirált nem szabad a fürdőszobában tartani!

7. A szempillaspirál higanyt tartalmazhat

Úgy tűnhet, hogy a modern szempillaspirálok teljesen biztonságosak, nem tartalmaznak ólmot, amelyet az ókori görög nőknek el kellett viselniük. De valójában kiderült, hogy még veszélyesebb összetevőket is magába foglalhat. Sok kozmetikai gyártó higanyt használ a formulák készítéséhez a termékekhez, amit nem kötelező feltüntetniük.

A Makeup felhívja a figyelmet, hogy szempillaspirál választásakor fokozott óvatosságra kell törekedni, ahogy a használat során is. A kefét felesleges "nyomogatni", hiszen így hamar használhatatlanná válhat és csomókat kezd el képezni a pillákon. Ha megfelelő odafigyeléssel gondoskodunk pilláinkról és a kozmetikumokról is, akkor mély tekintetünk mindig örömet fog nyújtani a tükörbe nézve.

 
Szponzorált tartalom!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.