Tragédia

Engedély nélkül altatták el a fogászaton, végül meghalt a gyermek

Engedély nélkül műtéteket végző orvosok, kamu háziorvosok buknak le szinte heti rendszerességgel Romániában - legutóbb egy nagybányai fogorvosról derült ki, hogy nem is orvos -, most pedig itt egy újabb felháborító, megrázó eset.

2020.02.14 13:52ma.hu

Szerdán, az esti órákban meghalt egy négyéves kisfiú Pitesti-en, aki kedden kómába esett a fogászaton, ahol altatásban kezelték. Kiderült, hogy altatás után nem sokkal szívrohamot kapott, kórházba szállították, de szerdán délutánra leállt a szíve.

Időközben sajnos kiderült, hogy a fogorvosi kabinetnek nem is volt engedélye teljes altatást alkalmazni…

És akkor a szigorú közegészségügyi hatóság meg is büntette a tulajdonost 20 ezer lejre, az egészségügyi minisztérium is felháborodottan vizsgálódik, a rendőrség meg nyomoz.

"Szóval minden van, ami ilyenkor lenni szokott, csak közben a román egészségügy karjaiban ismét meghalt egy ártatlan lélek" - írta a Főtér.ro.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.