Gyász

Clarence Gilyard a Die Hard sztárja 66 éves korában elhunyt

Gilyard képviselője megerősítette a Fox News Digitalnak a halálhírét.

2022.11.29 13:59ma.hu

Clarence Gilyard Jr. A "Walker, a texasi kopó" és a "Die Hard" színésze életének 66. évében elhunyt. Gilyard képviselője megerősítette a Fox News Digitalnak a halálhírét. A halál oka egyelőre ismeretlen.

Gilyard veterán színészből lett film- és színházi professzor, aki a Nevadai Egyetem Las Vegas-i Képzőművészeti Főiskoláján tanított. Halálát Nancy J. Uscher dékán hétfőn közleményben jelentette be.

"Mély szomorúsággal osztom meg ezt a hírt" - mondta Uscher dékán. "Tanítványait mélyen inspirálta, ahogyan mindazokat is, akik ismerték őt. Számos rendkívüli tehetséggel rendelkezett, és az egyetemen belül rendkívül ismert volt a tanítás iránti elkötelezettsége és szakmai eredményei révén. A színházban, a filmben és a televízióban végzett ünnepelt munkája révén országos és nemzetközi követőkre talált."

"Nagylelkűsége határtalan volt - mindig kész volt hozzájárulni a projektekhez és előadásokhoz, ahogyan csak lehetett. Örömmel és hálával emlékezünk Clarence-re mindazért, amit a Képzőművészeti Főiskolához, az UNLV közösségéhez és - lenyűgöző személyes eredményei révén - a világhoz tett" - folytatta Uscher.

Hozzátette: "Gilyard professzor a fény és az erő jelzőfénye volt mindenki számára, aki körülötte volt az UNLV-n." - mondta Heather Addison, az UNLV filmtudományi tanszékvezetője. "Valahányszor megkérdeztük tőle, hogy van, mindig vidáman kijelentette, hogy 'Áldottan!'. De mi vagyunk azok, akik igazán áldottak voltunk, hogy annyi éven át a kollégái és tanítványai lehettünk. Szeretünk és nagyon fog hiányozni, G professzor úr!"

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.