Kultúra

Szétrobbanó kóláspalack fröcskölt be egy Bosch-festményt a Szépművészetiben

Szakemberek megvizsgálták a képet, a múzeum pedig közleményt adott ki az esetről.

2022.07.06 15:22ma.hu

Szokatlan incidens történt a napokban a Bosch-kiállításon a Szépművészeti Múzeumban: a Menny és Pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlaton valaki kólával öntötte le az egyik festményt, vagy legalábbis ez a hír terjedt el, de most reagált az ügyre a múzeum is - írja a Hvg.

A közleményük szerint június 21-én a kiállításon az egyik látogató táskájában egy szénsavas üdítőitalos palack a túlnyomás miatt szétrobbant, a kifröccsenő folyadék pedig elérte a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő kép díszkeretét.

"Az incidens egy mindeddig példanélküli és bármilyen szándékosságot nélkülöző baleset volt, mely során a látogató elismerte a felelősségét, és a múzeum vizsgálata során maximálisan együttműködött" - közölte a múzeum.

Az eset után a szakemberek megállapították, hogy káresemény nem történt.

A tárlatot eddig közel kétszázezren látták, a fokozott érdeklődés miatt pedig a múzeum a műtárgyvédelmi és biztonsági szempontok alapján óránkénti limittel korlátozza a termekben egyszerre tartózkodó érdeklődők számát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.