Tragédia

Sokkoló felvétel: ez történt Alec Baldwin lövése után

Kiadták a videófelvételt az Alec Baldwin halálos lövése előtti pillanatokról.

2022.04.27 08:17ma.hu

Santa Fe megye seriffi hivatala nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyet Halyna Hutchins operatőr készített a Rust című western forgatásán tavaly októberben a tragikus baleset előtt, amelyben a jelenetet próbáló Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, és halálosan megsebesítette az operatőrt.

A videóban látszik, ahogy Baldwin a jelenet próbájaként kétszer előkapja a fegyvert és előre szegezi. Vélhetőleg a következő ilyen előrántáskor történt a tragédia, azt azonban értelemszerűen levágták a kiadott felvételről - írja a 24.hu. Láthatók viszont a forgatásra megérkező intézkedések során készült testkamerás képsorok, és egy csak hangot tartalmazó beszélgetés a film rendezőjével, aki szintén megsérült a fegyver elsülésekor, valamint további vallomások és képek. A seriffi hivatal ugyanakkor közölte, hogy büntetőeljárás ezek alapján nem, csak további vizsgálatok után indítható, a meglévő anyagokat csak azért adták ki, mert a média többször kérte, hogy legyen nyilvános, hogy milyen anyagok alapján zajlik az üggyel kapcsolatos nyomozás.

A Rust forgatásán elsült fegyverben vaktöltény helyett valószínűsíthetően éles lőszer volt, a nyomozás azt is vizsgálja, hogy hogy került ilyen lőszer a kellékpisztolyba, illetve egyáltalán a forgatásra, valamint hogy kinek a felelőssége, hogy nem vették észre, hogy a kellékfegyverbe töltött lőszer éles. Azt már lehet tudni, hogy a film fegyvermestere, Hannah Gutierrez-Reed töltötte meg és ellenőrizte a fegyvert, ami ez után Dave Halls első rendezőasszisztens kezéből került Baldwinhoz, Halls a protokollnak megfelelően jelezte Baldwinnak, hogy a fegyver biztonságos.

Hutchins családja idén gondatlanságból elkövetett emberölés miatt pert indított a fegyvert fogó Baldwin, a film hét producere, valamint több más stábtag ellen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.