Me too

Kirúgták Gothár Pétert a színművészeti egyetemről

Döntöttek a zaklatási botrányba keveredett rendező, Gothár Péter sorsáról a Színház- és Filmművészeti Egyetemen: megszüntették a szerződését.

2019.12.09 18:39ma.hu

A Színház- és Filmművészeti Egyetem etikai bizottsága december 8-i ülésén összegezte és lezárta a Gothár Péter elleni etikai eljárást - írja az Index.

Információjuk szerint egyöntetű döntés született: Gothár Péter oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolja az etikai bizottság az SZFE vezetésének. Upor László rektorhelyettes az ajánlást elfogadta, Gothár Péter szerződését a mai nappal megszüntette.

Gothár Pétert kirúgták és kitiltották a Katona József Színházból, mivel a budapesti színház vezetőségének tudomására jutott, hogy többször is "erkölcsi határokat átlépő módon" viselkedett egy dolgozóval szemben. A rendező a botrány kirobbanása után, november 20-án nyilatkozatban közölte, hogy nem megengedhető módon közelített egy kolléganőjéhez, és ezért bocsánatot kért, valamint etikai vizsgálatot kezdeményezett maga ellen az egyetemtől.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.