Programajánló

Ismét megnyílnak a népművészeti műhelyek a látogatók előtt

Hatvan helyszínen várják az érdeklődőket a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák V. Országos Hétvégéjén április 6. és 8. között.

2018.04.03 23:30MTI

Ezen az egész országot átszövő rendezvénysorozaton az alkotóházakban, műhelygalériákban, nyitott műhelyekben egyedi programokkal várják a kézművesség hagyományai iránt érdeklődőket - tette hozzá Prokné Tirner Gyöngyi, a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Elmondta: az Európai Művészet és Kézművesség Napjait először egy francia intézmény szervezte meg 2003-ban, amely a kezdeti sikeren felbuzdulva nemzetközi szintre emelte a rendezvényt. A Népművészeti Egyesületek Szövetsége révén Magyarország 2012 óta partnere az eseménynek.

Az egyes helyszínek részletes programja az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapján tekinthető meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.