Programajánló

Debussy előtt tiszteleg az Új Liszt Ferenc Kamarakórus hangversenye

A 100 éve elhunyt francia zeneszerző, Debussy előtt tiszteleg az Új Liszt Ferenc Kamarakórus hangversenye Demény Balázs zongoraművész közreműködésével március 9-én a Zeneakadémián.

2018.03.05 05:40MTI

A Tisztelgés Debussy előtt című koncertet meghatározzák Debussy vokális és szólózongora művei, amelyeket Kecskés D. Balázs, Emszt András és Bucz Magor Verlaine, Baudelaire és Apollinaire verseire komponált kompozíciói követnek. A hangversenyt Francis Poulenc alkotásai zárják, aki a Debussyt követő francia zeneszerző-generáció képviselője. Az esten Nemes László Norbert vezényel - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Párkai István által vezetett, 1963 és 1993 között működő Liszt Ferenc Kamarakórus hagyományait viszi tovább az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alma Mater Kórusából és a Zeneakadémián frissen végzett növendékekből válogatott együttes. A formációt, amelynek tagjai főképp karvezetés és zeneelmélet szakos hallgatók, Erdei Péter, az Alma Mater akkori karnagya alapította 2010-ben, majd 2014-től Nemes Norbert László vette át irányítását. Az együttes célja, hogy a klasszikus kórusrepertoár mellett ritkábban felhangzó vagy nehezebben megközelíthető kortárs alkotásokat is megszólaltasson.

A klasszikus repertoárt ezen a koncerten Debussy és Poulenc képviseli, míg a modern irányzatot a Zeneakadémia fiatal komponistái, Kecskés D. Balázs, Emszt András és Bucz Magor művei. Debussy Images sorozatából az Ile-de France Nemzetközi Zongoraverseny győztese, Demény Balázs játszik részleteket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.