Könyvfesztivál

Többórás várakozás a dedikálásokon

Alkalmanként akár több órát is várakoztak a rajongók, érdeklődők a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szombati dedikálásain.

2014.04.27 06:30MTI
MTI Fotó: Marjai János

Természetesen az idei könyvfesztivál Budapest Nagydíjasával, Sofi Oksanannal szerették volna a legtöbben aláíratni könyveiket: a Scolar kiadónál most megjelent Mikor eltűntek a galambok című, negyedik kötetén kívül korábbi írásait is sokan a hónuk alatt szorongatták, mialatt akár két órát is vártak a finn írónő kézjegyére.

Rendkívül népszerűnek bizonyult Háy János is: Napra jutni című, az Európa Kiadónál megjelent legújabb - és persze több korábbi - kötetének dedikálására olyan sokan vártak, hogy a galériára vezető egyik lépcsőt még egy óra elteltével is teljesen megtöltötték a látogatók.

Patrick Ness, a negyvenöt éves amerikai-brit író kora délutáni dedikálásakor is sokan várták, hogy a könyvfesztiválra megjelent könyveit aláírathassák. Az elmúlt években díjnyertes ifjúsági regényeivel közismertté vált szerzőnek két könyvét is kiadták a fesztiválra: a Soha nincs vége című ifjúsági regényét a Vivandra Könyvkiadó és A daruasszony című, felnőtteknek szóló munkáját az Európa Kiadó gondozásában.

Richard Huck Scarry aláírására - aki a Tesz-Vesz könyvek alkotójának fia, és apja halála óta maga folytatja a népszerű sorozatot - egy órán túl is kitartóan várt sok család.

Az idén 85 éves Kányádi Sándor dedikálásán is sokan voltak, a látogatók az író legkülönbözőbb munkáit, így például a szerző egy régi mesekazettáját szerették volna aláíratni. Oravecz Imrére is számos látogató várt, a legtöbben a tavaly kiadott Kaliforniai fürj című művének előzményét, az Ondrok gödrét is elhozták dedikáltatni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.