Pasik és Csajok éjszakája

Kortárs képzőművészeti aukció a Magyar Színházban

Pasik és Csajok éjszakája címmel kortárs képzőművészeti aukciót tartanak a Magyar Színházban a teátrum idei első premierje, a Facér pasi naplója című produkció bemutatója után pénteken.

2012.11.12 21:29MTI

Sztankay Ádám és Szabó Borbála "interaktív" színdarabját a Sinkovits Imre Színpadon láthatja a közönség, Őze Áron rendezésében. A Sztankay Ádám azonos című blogja alapján készült, az improvizációt és játékosságot sem nélkülöző előadásban Balsai Mónika, Ruttkay Laura, Szűcs Kinga, Gémes Antos és Horváth Lajos Ottó játszik - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében. 

A premier estéjén képzőművészeti aukciót tartanak, amely kiállítással, koncerttel és vetítéssel folytatódik. Az aukcióra bocsátott művek alkotói között megtalálható Kovács Lola, Miksa Bálint, Király András, Romvári Márton, Kontra Ágnes, Nagy Gábor György, Hetesi Attila, Vincze Ottó, Kati Vilim, Kupcsik Adrián és Rabóczky Judit. 

Az árverés vezetője Őze Áron, a színház igazgatója lesz, és az eseményen közreműködnek a színház akadémistái is. A kikiáltási árak a megszokottnál alacsonyabbról indulnak - áll a szervezők közleményében. Mint írják, annak is érdemes az előadás után a színházban maradnia, aki nem akar licitálni, hiszen az est az aukcióval nem ér véget: a Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar koncertje zárja a programok sorát.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.