Erőszak

Europol: gyermekek szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát azonosították az interneten

Huszonhét ország illetékes hatóságainak bevonásával végzett online nyomozás eredményeként.

2023.05.26 16:45MTI

Gyermekpornográfia és kiskorúak szexuális kizsákmányolásának hat áldozatát, köztük egy alig párnapos csecsemőt azonosítottak, egy elkövetőt pedig előállítottak egy nemzetközi internetes nyomozás eredményeként - tájékoztatott az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol pénteken.

A közlemény szerint huszonhét ország illetékes hatóságainak bevonásával végzett online nyomozás eredményeként feltárt, a szexuális kizsákmányolás hat gyermek áldozatát sikerült megmenteni a folytatódó bántalmazástól.

Közölték: május 8. és 19. között több mint 30 szakember dolgozott az Europol központjában, hogy azonosítsák a gyermekek szexuális zaklatását és kizsákmányolását ábrázoló, interneten fellelhető anyagok áldozatait és az elkövetőket. Az átfésült weboldalak között több mint 460 ilyen tartalmú kép- és videofájlt találtak, némelyiken az abuzált gyermek néhánynapos volt. Ezenkívül további 236 esetben azonosították a gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló anyagok származási országát, ezek estében nemzeti szinten folyik a nyomozás a további áldozatok azonosítása érdekében - tájékoztattak.

A műveletben Ausztrália, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Ciprus, Csehország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Georgia (Grúzia), Görögország, Horvátország, Írország, Kanada, Kolumbia, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország illetékes hatóságai vettek részt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.