UFO

Leállt a török Gaziantep repülőtér ismeretlen légi objektum miatt

Több száz utasnak órákat kellett várnia az indulásra.

2023.05.20 18:23ma.hu

Összesen 26 járatot töröltek a Törökország délkeleti részén fekvő Gaziantep repülőterén, miután a személyzet egy azonosítatlan tárgyat észlelt a levegőben szombat kora reggel - jelentette a média.

Két utasszállító repülőgép pilótafülkéjének személyzete szombaton éjfél után észlelte a tárgyat 2743 méteres magasságban - írta a Haberler hírportál.

A pilóták jelentették az esetet a légiforgalmi irányításnak, amely szintén megerősítette az észlelést.

Az eset óta nem kevesebb mint 13 induló és 13 érkező gépet töröltek, és néhány gépet, amelyeknek Gaziantepben kellett volna leszállniuk, Sanliurfa és Adana repülőterére irányítottak át. Több száz utasnak órákat kellett várnia az indulásra - tette hozzá a jelentés.

Nem adtak ki riasztás a légi közlekedőknek (NOTAM), de az elkövetkező órákban hivatalos közleményt adnak ki az ügyben - írta a hírportál a hatóságoktól kapott információkra hivatkozva.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.