Háború

Államfői iroda: nem volt robbanótöltet a lengyelországi Bydgoszcznál megtalált rakétában

A rakétát az ukrán légvédelem megtévesztése céljából lőtték ki.

2023.05.19 18:26MTI

A nyugat-lengyelországi Bydgoszcznál április végén megtalált rakétában nem volt robbanótöltet, betonfeje volt, ami orosz technológiára utal - jelentette be pénteken Pawel Szrot államtitkár, a lengyel államfői hivatal külügyi irodájának főnöke.

Szrot az RMF FM lengyel kereskedelmi rádiónak nyilatkozott a katonai eszközről, amely decemberben csapódott be a Bydgoszczhoz közeli erdőben, de csak áprilisban találták meg.

Elmondta: a roncsok között megtalálták a rakétafejet is, amelyet még vizsgálnak. "Különleges rakétafejről van szó, mert betonból készítették, az orosz technológiai gondolkodásnak megfelelően" - fogalmazott Szrot. Úgy ítélte meg: a rakétát az ukrán légvédelem megtévesztése céljából lőtték ki.

Az államtitkár elmondta: a rakétában nem volt robbanótöltet. Nem repülhet viszont üresen, mert túl könnyű lenne, ezért szerelték rá a betonfejet - fűzte hozzá.

Az ügyben a lengyel állami ügyészség folytat vizsgálatot.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.