Világvége

Többen meghaltak, 74-en megsérültek az afganisztáni természeti katasztrófákban

A halálos földrengés mellett Afganisztán a héten heves esőzésekkel és pusztító áradásokkal is szembesült.

2023.03.26 18:46ma.hu

A közelmúltban Afganisztánban bekövetkezett földrengés, heves esőzések és áradások az ország 34 tartományából 23-at sújtottak, kilenc ember meghalt, 74-en pedig megsérültek - közölte vasárnap Hasibullah Sheikhani, az afgán nemzeti katasztrófavédelmi hatóság szóvivője.

"Sajnos kilenc ember meghalt, 74-en pedig megsérültek" - mondta Sheikhani, hozzátéve, hogy 1700 ház teljesen vagy részben megsemmisült.

A természeti katasztrófák által leginkább sújtott afgán tartományok listáján Farah, Faryab, Balkh, Uruzgan, Kunar, Nurisztán, Laghman és Baghlan szerepel - mondta a szóvivő.

Sheikhani ugyanakkor elmondta, hogy a humanitárius szervezetek, köztük nemzetközi intézmények együttműködésének köszönhetően Afganisztánban 53 ezer család kapott humanitárius segítséget.

A hét elején erős földrengés rázta meg a Hindukus hegységet, amelynek nagy része Afganisztánban található - közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Központ. A rengés Afganisztánt és a szomszédos Pakisztánt sújtotta, a két országban összesen legalább 13 ember meghalt és mintegy 100-an megsérültek.

A halálos földrengés mellett Afganisztán a héten heves esőzésekkel és pusztító áradásokkal is szembesült.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.