Háború

A Wagner-csoport a Pornhubon toboroz

Az orosz katonai magáncég vezetője szerint a kockázatos marketingkampány "nagyon jó ötlet" volt.

2023.03.16 07:47ma.hu

Az orosz Wagner Group hirdetést adott fel a Pornhubon, amelyben arra buzdítja a népszerű pornóoldal felhasználóit, hogy csatlakozzanak a "világ legmenőbb magánhadseregéhez". A katonai cég akkor bővítette toborzási erőfeszítéseit, amikor a kulcsfontosságú donbászi város elfoglalásáért harcolt.

Az orosz Telegram-felhasználók által a hét elején kiszúrt reklámban egy nő egy nyalókát nyalogat szuggesztíven, miközben szintén egy női hang arra kéri a nézőket, hogy jelentkezzenek a Wagnerhez. Állítólag csak azok számára volt látható, akik Oroszországból léptek be az oldalra.

"Mi vagyunk a világ legkirályabb magánhadserege. Oroszország minden régiójából toborzunk harcosokat. Ne 'habozz', dolgozz velünk" - áll az orosz nyelvű hirdetésben, mielőtt egy telefonszám jelenik meg a képernyőn.

A pikáns promóvideóról szóló kérdésre a Wagner-csoport vezetője, Evgeny Prigozhin később megerősítette, hogy a hirdetés valódi.

"...a PMC Wagner reklámozása a pornóoldalakon nagyon jó ötlet a marketingeseink részéről" - mondta a sajtószolgálata által idézve.

Bár nem világos, hogy a hirdetés mennyi ideig ment élőben, a Pornhub közölte, hogy szerdán eltávolították az oldalról, és közölték a Newsweek-kel, hogy megsértette a politikával kapcsolatos hirdetésekkel szembeni irányelveit.

A világ legnagyobb pornóoldalán folytatott reklámkampánya mellett a Wagner az elmúlt hetekben más módon is kiterjesztette toborzási kampányát, és a hónap elején bejelentette 42 új központ létrehozását Oroszország-szerte.

A Wagner jelentős szerepet játszik Oroszország Ukrajnában zajló háborújában, és jelenleg is részt vesz a Donbász régióban lévő stratégiai fontosságú Artyomovszk (Bakhmut) város elfoglalásáért folytatott ádáz harcokban.

Szerdán Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök fogadkozott, hogy megerősíti a várost, annak ellenére, hogy a jelentések szerint azt nagyrészt bekerítették a Wagner-csapatok és a reguláris orosz erők. Korábban arra figyelmeztetett, hogy amennyiben Artyomovszk teljes orosz ellenőrzés alá kerülne, az "nyitott utat" hagyna a régió más, még Kijev által tartott részei felé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.