Elképesztő eset

Egy nő megölte az interneten talált hasonmását, hogy megrendezze saját halálát - rendőrség

Bajorországban a hatóságok úgy vélik, hogy mostanra sikerült meghatározni az indítékát egy 23 éves lány tavaly augusztusi halálra késelésének.

2023.01.31 17:23ma.hu

Német nyomozók új részleteket tártak fel egy 2022 augusztusában a média figyelmét is felkeltő gyilkossági ügyben, és azt állítják, hogy az áldozat külseje pecsételte meg tragikus sorsát. A hatóságok szerint a gyanúsított szándékosan keresett egy hozzá hasonló külsejű fiatal nőt, hogy megrendezze saját halálát.

A bajorországi Ingolstadt városának rendőrsége hétfői közleményében azt írta, hogy a Sharaban K. nevű gyanúsított "családi problémák miatt" akart elrejtőzni.

A nyomozók szerint a bűncselekményt hosszas előkészületek előzték meg, a gyanúsított előzetesen több potenciális áldozatnak írt üzenetet különböző közösségi médiaplatformokon. Sharaban különböző hamis ürügyekkel próbálta őket találkozóra csábítani, de ezek mindannyiszor kudarcot vallottak, mígnem tavaly augusztus elején az Instagramon rátalált Khadidja M kozmetikusra - mondta Andreas Aichele rendőrségi szóvivő a Suddeutsche Zeitungnak.

A tisztviselő elmondta, hogy az áldozat bedőlt egy kozmetikumokkal kapcsolatos ajánlatnak.

Augusztus 16-án Sharaban és egy férfi bűntársa, Sheqir K, mindketten 23 évesek voltak a bűncselekmény idején - ugyanannyi idősek, mint az áldozat -, felvették a kozmetikust. Miközben Ingolstadtba hajtottak vissza, a gyanúsítottak a rendőrség állítása szerint egy közeli erdőbe kanyarodtak. Ott Sharaban és Sheqir állítólag több mint ötvenszer megszúrta Khadidját. A gyanú szerint a gyanúsítottak ezután visszatették az erősen vérző nőt Sharaban Mercedesébe, majd végül egy ingolstadti városrészben otthagyták a járművet.

Még aznap késő este riasztották a rendőrséget az autóhoz, és megtalálták a nőt, aki a médiajelentések szerint ekkor még életben volt. A mentősöknek azonban nem sikerült megmenteniük. A helyszínre hívtak egy müncheni házaspárt - Sharaban szüleit -, akik eltűnt lányukat keresték, és tévesen az áldozatot azonosították vele.

A német média szerint a Khadidzsa és Sharaban közötti feltűnő külső hasonlóság mellett az a tény, hogy a nőt lányuk autójában találták meg, vezethetett a szülők téves azonosításához.

A tévedésre csak másnap derült fény. Nem sokkal később a rendőrség elfogta Sharabant és Sheqirt, akik azóta is előzetes letartóztatásban vannak.

A nyomozóknak azonban hónapokba telt, mire felgöngyölítették az ügyet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.