Légibaleset

Leszakadt a repülőgép ajtaja, majd egy parkolóban landolt Amerikában

A helyiek jelentették a hatóságoknak.

2022.11.24 12:05ma.hu

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal tudni szeretné, hogyan esett le egy repülőgép ajtaja egy repülőgépről, és hogyan landolt az egy nevadai parkolóban. (Ez utóbbi amúgy a gravitációnak köszönhető.)

A hendersoni Christopher Wolverton volt az, aki november 18-án látta az ajtót a talaj felé közelíteni, és fényképeket készített, miután földet ért.

"A St. Rose bevásárlóközpont parkolójában haladtunk, miután elhoztuk a lányunk szemüvegét, amikor láttam, hogy az ajtó lezuhant az égből" - mondta a férfi a FOX televíziós csatornának.

A 40 éves férfi elmondta, hogy hallotta a repülőgépet elhaladni, de valójában nem látta a gépet.

"Megállítottam az autót és felkiáltottam: 'Ó, Istenem! Azt hiszem, egy ajtó esett le arról a repülőgépről!" - folytatta. "A családom azt hitte, hogy csak halucinálok."

Wolverton elmondta, hogy a szemtanúk ezután bejelentették az esetet a közeli Henderson Executive repülőtérre.

Az FAA szerint a darab egy egyhajtóműves Textron T24-eshez tartozó csomagtér ajtó volt. A hatóságok szerint a gép aznap reggel indult a Henderson Executive repülőtérről.

"Csak a pilóta volt a fedélzeten" - közölte az FAA a FOX televíziós csatornának adott nyilatkozatában. "A földön nem jelentettek sérüléseket vagy károkat".

Az FAA szerint a gép visszatért a repülőtérre. A repülőgép lajstromszáma N240VB.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.