Csehország

Takarékoskodnak a díszkivilágításon Prágában

A lépéssel több millió koronát takarít meg a cseh főváros.

2022.09.21 07:42MTI

Az eddigi este 11 óra helyett már fél 10-kor lekapcsolják a prágai műemlékek és egyéb ikonikus épületek, látnivalók díszkivilágítását energiatakarékossági indokkal - jelentette be kedden a városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég, a THMP.

A lépéssel több millió koronát takarít meg a cseh főváros - közölte Jan Chabor városi tanácsos. Prágában mintegy 140 épület kap esti díszkivilágítást.

Egyes épületek díszkivilágítását teljesen megszüntetnék, ezek kiválasztása folyamatban van, de gondot jelent, hogy néhány helyszín kivilágítását nem lehet úgy megszüntetni, hogy ne kapcsolnák le egyben a környék közvilágítását is.

Tomas Jílek, a THMP vezetője szerint egyes objektumok, főleg egyházi épületek tulajdonosai attól tartanak, hogy romlik a közbiztonság, ha teljesen lekapcsolják a hely díszkivilágítását.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.